Известие

Collapse
No announcement yet.

Мигачите ми спират да мигат когато си искaт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мигачите ми спират да мигат когато си искaт

Здравейте! Моля за помощ от 2 месеца мигачите ми си мигат когато си искат. Сутрин паля трагвам за работа работят перфектно ,вечер паля цъкат един или два пъти и спират /на включване/ или въобще не цъкат. Интересното е че когато откажат и аварийните неработят ,но когато я заключвам или отклучвам светват. Мисля че е от релето ,но незнам каде се намира някой ако може да ми покаже снимка как изглежда или според вас от това ли ще е
    Алфа ромео 156 2.0
    Last edited by alfon156; d.m.y г., 03:13.

релето се намира под волана,има три болтчета, сваляш долната пластмаса и ще го видиш, то е само едно и е в син цвят. При мен имаше подобен проблем, оказа се кажуха на релето, махнах го и вече няколко месеца си работят перфектно. При теб може и да се наложи да се смени това реле,нямам представа трябва да се види.
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Колега и аз бях так,виж релето,под волане е както казва колегата по-горе,виж и за всеки случай и бушоните.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Здравей колега :] Взех си 156 2.0 преди 3-4 дни и се оказа че имам същия проблем като твоя ;] Мигачите и аварийките работеха когато си искат, светваха по един път и после никакви ги нямаше, смених релето и всичко се оправи ;] Намира се под кората под волана както каза колегата, ето и снимки на самото реле / струва 10лв/ ;]
        Attached Files
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Благодаря на всички който се отзоваха на моя проблем. Намерих това реле къде се намира но да попитам само с дърпане ли се вади или трябва да го откопчавам от някаде. Защото пробвах да го издърпам от мястото му но се надигна само 2 мм. да го напъвам ли със сила или трябва да го освободя от някъде.
          Last edited by alfon156; d.m.y г., 17:41.

Comment

И моето беше така, но го заклиних отстрани да стои леко под напрежение и вече почти 4 месеца нямам проблем.
            Alfa 156 1,6 TS ex
            Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
            Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

От една седмица и аз съм със същите забележки към мигачите и аварийните. Само не разбрах трябва да го подменя с ново или да видя дали има слаба връзка?
              Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Обикновено проблемът в този случай са спукани спойки в релето. Сваля се кожуха, следва едно минаване с поялника и става като ново Досега съм оправял така 3-4 релета.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Обикновено проблемът в този случай са спукани спойки в релето. Сваля се кожуха, следва едно минаване с поялника и става като ново Досега съм оправял така 3-4 релета.
                  Благодарности колега, така мисля и аз да постъпя... Но нещо не успях да открия това реле Къде се намира при моя модел (2.4JTD)?
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

В интерес на истината на 156 не съм разглобявал... До сега рових в elearn и единственото което намерих е, че е някъде около ключа за мигачите Ако съм в грешка, нека ме поправи някой колега който е сменял това реле.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

На мене сшто така ми правиха, но ас проблема го намерих в контактите за задните мигавци и стопове, сте махнеш тази пластмаса од втре на бажника, и ште земеш да почистиш тези контакти, ако мојеш и да го калаисваш ош подобре.
                      При мен дури и беше и пласмасата да се топи, јавно кабела за маса (-) много греало од недобар контакт.
                      Сега е добре, без да вадам релејката.
                      Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

някой знае ли номера на въпросното реле и каква маркае или няма значение
                        алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                        алфа ромео 164 2.0тс -на части
                        нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                        sigpic

Comment

марката е поялник&тинол gmbh. ако няма такава- сервиз телевизионен . като си купиш ново, то е със студени спойки на същите места и след няколко месеца или години почва да прави пак същите номера. та искам да кажа че ремонтираното е по-здраво от ново.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            марката е поялник&тинол gmbh. ако няма такава- сервиз телевизионен . като си купиш ново, то е със студени спойки на същите места и след няколко месеца или години почва да прави пак същите номера. та искам да кажа че ремонтираното е по-здраво от ново.
                            Изпробвано и работи безотказно!

Comment

Taka, релето го открих (аплодисмети за мен ), но след разглобяването му установих, че не виждам апсолютно нищо нередно. Въпрос: Какво трябва да му се "поправи", т.е. кои са спойките за коригиране? Благодаря предварително!
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X